Zwitserse Witte Herder/ White Swiss Shepherd Dog /Berger Blanc Suisse/Weisse Schšferhunde

:: Honden Tips ::

 

Deze pagina zal steeds aangevuld worden met informatie waar Witte Herder eigenaars hun voordeel mee kunnen doen.

 

EssentiŽle vetzuren voor honden (Omega 3, Omega 6)

Tegenwoordig is het algemeen bekend dat vetzuren noodzakelijk zijn voor de mens. Dit is echter ook het geval voor honden. Het feit dat deze essentiŽle vetzuren niet door het menselijk lichaam zelf kunnen worden aangemaakt, is eveneens alom bekend. Ook dit principe geldt voor honden. Daarom is het belangrijk dat deze vetzuren (hoofdzakelijk omega 3 en 6)  moeten worden opgenomen de voeding. Hier lees je wat deze vetten precies zijn, waarom je hond ze niet kan missen en waar je ze terug kan vinden.EssentiŽle vetzuren (Omega 3, Omega 6) Omega 3 vetzuren zijn van groot belang voor hart Ėen vaatfuncties en voor de vorming van celmembranen. Bovendien zorgen ze voor een gezonde, glanzende vacht van je hond. Wanneer je hond een beetje "down" of "depri"  is en wanneer zijn vacht niet glanst, kan dit wijzen op een tekort aan omega 3 vetzuren. Een droge, jeukende huid kan eveneens duiden op hetzelfde gebrek aan vetzuren. Het is dus belangrijk dat je je hond in zijn voeding voorziet van omega 3. Hiervoor bestaat een groot assortiment aan supplementen, maar ook eenvoudige alternatieven kunnen hierin voorzien.

Waar je deze vetzuren kan vinden?

Onvermengde, pure plantaardige olie, zoals saffloerolie of vlasolie zijn een goed alternatief voor de vis omega 3 vetzuren. Ook een eenvoudige combinatie van plantaardige oliŽn kan dienst doen. Let hierbij wel op dat de oliŽn zogenaamde ďkoud gepersteĒ oliŽn zijn, wat wil zeggen dat deze niet geŽxtraheerd zijn met chemische oplosmiddelen.

Ondanks deze plantaardige oliŽn een goed alternatief zijn, blijft het voor je hond in kwestie een redelijk zwaar te verteren materie. Dieren in het algemeen zullen deze vetten dus minder gemakkelijk kunnen omzetten naar de nodige vorm die het best bij hun lichaam past. Daarom blijft visolie meer geschikt. VisoliŽn
Zalmolie, heilbotlever-olie en kabeljouwlever-olie zijn visoliŽn die gemakkelijk kunnen worden omgezet door honden. Jammer genoeg bevatten deze visoliŽn ook dodelijke giffen! Vooral bij zalm is het uitkijken geblazen. Zo is de kans bij gekweekte zalm relatief groot dat deze parasieten of ziektes met zich meebrengt.

Zalm is een van de meest gekweekte vissoorten, wat het risico op ziektes aanzienlijk verhoogt. Je kiest dus best voor visoliŽn die afkomstig zijn van wilde vissoorten. Ook een combinatie van plant- en visoliŽn is mogelijk. Ze bevatten immers minder gifstoffen en zijn bovendien nog altijd gemakkelijker te verteren dan pure plantoliŽn.

U kunt de meest zuivere visolie capsules bestellen bij www.glucosamine.com

 

*Witte Herders en katten gaat dat wel samen ?

Zie hieronder een filmpje van Djaya een dochter van Belle-Bela

 

*Vuurwerk / Oudejaars avond

Klik hier

 

*De vacht van de Zwitserse Witte Herder

*Beweging volwassen hond

*De pup en beweging

*Zindelijke maken pup

 

 

         

 

Home